Diensten

"Co-creation is a journey and the most important one is our inner journey." - Otto scharmer

Co-creëren:

De beste oplossing komt altijd uit iemand zelf. Daarom faciliteer ik graag werksessies waarbij groepen of individuen deze oplossing vinden. Het grote voordeel hiervan is dat de oplossing ook van het individu of de organisatie zelf wordt. Dus geen rapport dat als bureaustudie in een la verdwijnt of als goed voornemen ieder jaar rond oud en nieuw weer terugkomt. Daarbij leer ik de betrokkenen ook graag ontdekken hoe ze de volgende keer zelf de oplossing kunnen vinden. De diensten die ik lever zijn de volgende:

Organisatieadvies:

Purpose & value driven: Medewerkers maken het verschil. Het ontwikkelen van een purpose & value driven organisatie waarin medewerkers zich kunnen ontwikkelen op vaardigheden en bewustzijn, draagt bij aan duurzame resultaten. Met mijn partners van Propeller krijgen we vraagstukken scherp middels kwantitatieve en kwalitatieve instrumenten zodat interventies bijdragen aan een beter klimaat in plaats van een tijdelijke temperatuursverhoging. In co-creatie met de klanten werken we aan programma’s die de gewenste ontwikkelingen activeert. Onze insteek is dat vanuit plezier en een onderling sterke verbinding de wil ontstaat om bij te dragen en grenzen te verleggen.

Duurzaam Lean: Het duurzaam implementeren van Lean vraagt meer dan tools, technieken en trainingen. Waar ik mij onderscheid is dat Lean Leadership een centrale rol inneemt in mijn aanpak. Het doel is om medewerkers in de organisatie te laten ervaren dat ze zelf het verschil kunnen maken en resultaat behalen, door lean toe te passen. Zo ontwikkel je ambassadeurs voor nu en de toekomst.

Training:

Trainingen zijn gekoppeld aan toepassing in de praktijk, waar mogelijk in een opdrachtsituatie bij klanten. Zodat er ook daadwerkelijk resultaat is voor klanten en het opleidingsrendement maximaal wordt. Mijn trainingen zijn gericht op het verhogen van probleemoplossend vermogen, met daarin methodieken uit Lean, Six Sigma, Agile, verandermanagement en bedrijfskunde.

Leantraining: In samenwerking met Watson Associates verzorg ik geaccrediteerde inhouse Green en Blackbelt trainingen. De Greenbelt opleiding stelt de deelnemer in staat om een proces zelfstandig te optimaliseren en de performance bij klanten te verbeteren. De Blackbelt opleiding geeft hier meer verdieping op en zorgt dat je ook complexe processen over meerdere afdelingen kunt optimaliseren. Je kan de performance verbetering inbedden in de organisatie bij klanten.

Problem solving trainingen: Als je binnen je organisatie zelf managers en of medewerkers wilt laten trainen en ervaren dat ze complexe problemen zelfstandig kunnen oplossen.

Coaching:

In mijn praktijk voor (executive) coaching werk ik vooral met hoger opgeleide professionals en mensen met leidinggevende posities. Persoonlijke ontwikkeling is voor hen direct verbonden aan professionele ontwikkeling en daarmee ook met succes en voldoening in het werk. In vertrouwen kan alles besproken worden wat er persoonlijk en professioneel werkelijk toe doet. Individuele coaching ondersteunt in de verdere ontwikkeling van de professional. Onze aanpak kenmerkt zich door een praktijkgerichte benadering. 

Afhankelijk van de vraagstelling heb ik de rol als coach, de rol van klankbord, trainer, facilitator of adviseur.

Neem gerust contact op om te bespreken wat ik voor uw organisatie kan betekenenSamen met mijn klanten bepaal ik waar ik de meeste waarde kan toevoegen. Ik ben flexibel en lever graag maatwerk zodat u het beste resultaat heeft binnen het budget.

Leiderschapsontwikkeling en management-trails:

Het ontwikkelen van leiderschap gaat vaak eerst over persoonlijk leiderschap en hoe je in verbinding staat tot jezelf. Ik faciliteer en coach individuen of groepen om door reflectie meer in verbinding te komen met zichzelf en wat belangrijk is. Vanuit dit persoonlijk leiderschap en intuïtie wordt het veel makkelijker om de goede keuzes te maken en in verbinding te komen met anderen. In de huidige hectische maatschappij is er een overdaad aan prikkels. Ik gebruik daarom graag de natuur om wat meer rust te vinden. Ik faciliteer individuele leiderschapsreizen in Europa en Afrika bij de Foundation for Natural leaderschip en voor management of directieteams met Propeller Development.